Ny spændingsroman fra en veloplagt Ole Nybo

"De skruppelløse" udkommer på Forlaget   PrintXpress 20. maj

De skruppelløse er en uafhængig fortsættelse   af Pithoimordet,   og denne gang er journalisten Arild på sporet af en stor korruptionssag.

Nena, leder af den lokale   nødhjælpsafdeling i Den demokratiske republik Congo, har inviteret Arild til   Afrika for at dokumentere og beskæftige sig med problemer mellem militser,   regeringssoldater og lokalbefolkningen og efterfølgende gøre Vesten opmærksom   på samme ved at skrive artikler. Det skal vise sig at blive en livsfarlig   opgave, der trækker spor til Danmark.

 Uddrag:

   "Arild   Valentin Jensen, født i København, Danmark, journalist og fotograf. I mine   øjne en forbandet turist!" hvislede politichefen. "Tag ham med nu   og gør ham klart, at sådan opfører man sig ikke hernede. Få ham ud!"

   Arild rejste   sin muskuløse, men trætte krop. Han var 190 centimeter   høj, velproportioneret, men havde lige fire kilo i "overvægt".

   "Venlig   mand, ham!" sagde han på vej ud af politistationen henvendt til Nena,   som var kommet for at hente ham.

   Hun kiggede   anklagende på ham. "Hvad i alverden lavede du i La    Machete! Vi har ikke brug for døde fotografer,   og især ikke når vi har ofret en formue på at få dig ud i områderne!"    

Hun havde været i området   i 10 år nu og havde taget 20 år på. Hun følte det som et kald at være   nødhjælpsarbejder, havde hun sagt til ham. Det var i hvert fald et kald med   store omkostninger, havde han tænkt, men det nyttede, fastholdt hun. I   virkeligheden holdt man nok bare befolkningen kunstigt i live to, tre måneder   længere i den situation, de var i. Men at det ikke var til diskussion   hernede, vidste han godt.

   De satte sig   ind i bilen, Nena startede og satte i gang. Han sad ved siden af og studerede   hende tankefuld, mens hun navigerede igennem trafikken af gående, lastbiler,   cyklende, køer og faldefærdige biler, der kørte, som om deres sidste time var   kommet. Hun var en smuk kvinde midt i 30´erne med et synligt ar over kinden,   rank og aldeles stærk i troen på det vigtige i sit arbejde. Den tyske accent   fornægtede sig ikke. Sollyset ramte hendes næseryg gennem bilvinduet, mens   hun tavs kig-gede ud. Han smilede, for sollyset gjorde hendes lidt hærdede   udseende blødere, så hun fremstod klarere med sine karakterfaste ansigtstræk.

Ole   Nybo
  Født og opvokset på Nørrebro i København. Efter studentereksamen læste han HD   i afsætningsøkonomi.
  Siden har Ole Nybo arbejdet med salg og marketing. Inspiration til   forfatterskabet hentes blandt andet fra Odsherred, hvor han ofte opholder sig   med sin familie. Metropolen København kan han dog ikke undvære. "De   Skruppelløse" er Ole Nybos anden krimi. I 2010 blev krimien "Pithoimordet"   udgivet og tidligere har Ole Nybo deltaget i "Mandsmod - og andre   noveller" med novellen "Twilight" - også en historie med en   overraskende slutning.

 

Copyright © 2014 Ole Nybo

Red. & korrektur:   Writers Aid by Susanne   Jespersen

Omslag: Brian Vegas   Jørgensen

Bogen er sat med Times   New Roman og trykt hos PrintXpress, Hvidovre ISBN: 978-87-92895-47-9

1. udgave, 1. oplag

Alle rettigheder   forbeholdes. Fotografisk, mekanisk eller anden gengivelse af denne bog eller   dele heraf er kun tilladt med forfatterens skriftlige tilladelse ifølge   gældende dansk lov om ophavsret


 
  Links til filer:  
  Ole   Nybo.jpg
  Forsidefoto.jpg